CBR Gezondheidsverklaring

Om te mogen autorijden heeft u altijd een CBR Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen Verklaring of EV) nodig. Soms kan het zijn dat het CBR u een aanvullende medische keuring oplegt. Moet u een onderzoek naar uw alcohol- of drugsgebruik ondergaan? RijbewijsBelang begrijpt dat u uw rijbewijs snel nodig heeft. Om u zo spoedig mogelijk op weg te helpen, doen wij er alles aan om uw keuring voor de CBR Gezondheidsverklaring z.s.m. en zorgvuldig uit te voeren.

Wat is een CBR Gezondheidsverklaring?

Per 1 november heet de Eigen Verklaring de Gezondheidsverklaring. Wat is een CBR Gezondheidsverklaring? Het is een formulier met vragen over uw gezondheid. Wanneer het CBR twijfelt of u rijgeschikt bent, legt het CBR u een keuring voor de Gezondheidsverklaring op. Op basis van dit onderzoek wordt uw rijgeschiktheid beoordeeld.

De voordelen van RijbewijsBelang

Als het CBR heeft besloten dat u gekeurd moet worden voor uw Gezondheidsverklaring, kunt u zelf bepalen welke arts u bezoekt. Bij RijbewijsBelang werken ervaren artsen en wij hebben keuringslocaties in verschillende plaatsen in Nederland. Klik hier om onze locaties te bekijken. RijbewijsBelang maakt het u graag zo makkelijk mogelijk. Naast het snel en zorgvuldig uitvoeren van uw keuring voor de CBR Gezondheidsverklaring, bieden wij:

● Geen wachttijd
● Binnen 7 dagen een afspraak (afhankelijk van de keuringslocatie)
● Mogelijkheid tot keuringen in de avonduren of op zaterdag
● Alle keuringslocaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer

Hoe gaat de keuring in zijn werk?

De keuring voor de Gezondheidsverklaring van het CBR bestaat uit vijf stappen:

 • 1. Neem contact op nadat het CBR heeft bevestigd dat u bij ons een afspraak kunt inplannen
  Wanneer u belt kunt u direct de datum van uw afspraak bepalen.
 • 2. Verplicht bloedonderzoek
  Gaat het om een alcohol keuring? Dan is een bloedonderzoek verplicht. Bij een drugs keuring is een urineonderzoek verplicht.
 • 3. Gesprek met psychiater
  Na het verlichte bloed- en/of urineonderzoek heeft u een gesprek met de psychiater. Samen met de psychiater bespreken we uw gezondheid, leefgewoontes en rijgedrag. Dit gesprek zal 30 á 45 minuten duren.
 • 4. Rapportage maken
  Op basis van de resultaten van het bloed- en/of urineonderzoek en het gesprek met de psychiater stellen wij een rapportage op.
 • 5. Uitslag
  Wanneer de uitslagen van het bloed- en/of urineonderzoek al bekend zijn, ontvangt u in principe binnen drie weken nadat u het gesprek met de psychiater heeft gehad de rapportage. Bij uitzonderlijke drukte of wanneer de uitslagen van het bloed- en/of urineonderzoek nog niet bekend zijn, kan dit langer duren. Wanneer u geen bezwaar maakt, sturen we de rapportage door naar het CBR. De CBR zal uw keuring voor de Gezondheidsverklaring verder afhandelen.

De kosten van de keuring voor de Gezondheidsverklaring van het CBR zijn voor uw eigen rekening.

Meer weten of afspraken maken?

Heeft u vragen over de keuring voor de CBR Gezondheidsverklaring? Voor meer informatie kunt u de pagina veelgestelde vragen bekijken of gerust contact met ons op te nemen via 088 - 600 31 00 of info@rijbewijsbelang.nl. Direct een afspraak maken? Dat kan. Voor het maken van een afspraak om uw keuring voor de Gezondheidsverklaring van het CBR uit te voeren, belt u met 088 - 600 31 00.

Neem contact op

contact opnemen

Voor het maken van een afspraak of voor vragen, belt u met:

088 - 600 31 00

We helpen u graag verder!