Gezondheidsverklaring ADHD/ADD en autisme

Het CBR vereist dat u een keuring laat uitvoeren naar het bestaan van een psychiatrische aandoening die de rijgeschiktheid beïnvloedt. De reden hiervoor is de informatie die u in uw Gezondheidsverklaring heeft vermeld.
Autorijden maakt uw dagelijkse leven een stuk gemakkelijker. We doen er dan ook alles aan om uw keuring voor de Gezondheidsverklaring zorgvuldig en snel uit te voeren.

De keuring voor de CBR Gezondheidsverklaring ADHD/ADD en autisme verloopt in vier stappen:

1. Neem contact op

Wanneer u belt kunt u direct een afspraak maken. Meldt u a.u.b. duidelijk dat het een onderzoek in het kader van ADHD/ADD of autisme betreft.

2. Gesprek met psycholoog en psychiater

U komt bij ons op gesprek. We stellen u vragen over uw gezondheid, leefgewoontes en rijgedrag. Het duurt 20 tot 30 minuten. De kosten voor de keuring dient u zelf te betalen, op de dag van de keuring. De indicatieven kosten van de keuring zijn 222,42 euro (exclusief btw).
Bij een herkeuring, 2e onderzoek of gecombineerde onderzoeken geldt een onderzoeksduur van 35 tot 45 minuten en een indicatief tarief van 266,91 euro (exclusief BTW).

Let op: heeft u uw Gezondheidsverklaring digitaal aangevraagd: neem dan de brief en eventuele bijlagen die u van het CBR heeft ontvangen mee naar de afspraak. Heeft u een papieren Gezondheidsverklaring gekocht, neemt u deze dan ingevuld mee naar uw afspraak.

Voor uitgebreide informatie klik hier

3. Rapportage maken

We gaan uw rapportage opstellen. Dit doen we op basis van uw antwoorden op onze vragen.

4. Uitslag

U ontvangt de rapportage ongeveer 3 weken (bij uitzonderlijke drukte kan dit langer zijn) nadat u op gesprek bent geweest. Indien u geen bezwaar maakt, sturen we de rapportage door naar het CBR voor afhandeling.

Vragen? Kijk bij de veelgestelde vragen.

LET OP: BELANGRIJKE MEDEDELING M.B.T. CORONAVIRUS

Onze keuringen gaan door. Wij verzoeken u dringend om op onze keuringslocaties de hygiënemaatregelen in acht te nemen.