Gezondheidsverklaring bij alcohol en drugs

Uw rijbewijs is voor u van groot belang. Autorijden maakt uw dagelijkse leven een stuk gemakkelijker. We doen er dan ook alles aan om uw keuring voor de Gezondheidsverklaring zorgvuldig en snel uit te voeren. We begrijpen wat er voor u op het spel staat.

De keuring voor de CBR Gezondheidsverklaring verloopt in vijf stappen:

1. Neem contact op nadat het CBR heeft bevestigd dat u bij ons een afspraak kunt inplannen

Wanneer u belt kunt u direct de datum van uw afspraak bepalen.

2. Verplichte bloedtest

Een verplicht onderdeel van de alcohol keuring is een bloedtest. In geval van een drugs keuring wordt het een urinetest. Bel ons en wij vertellen u welk laboratorium de uitslag het snelst binnen kan hebben. Dit kan tot drie weken schelen! Urine onderzoek vindt plaats op de keuringslocatie (Utrecht uitgezonderd). Hiervoor hoeft u niet apart naar een laboratorium.

3. Gesprek met psycholoog en psychiater

U komt bij ons op gesprek. We stellen u vragen over uw gezondheid, leefgewoontes en rijgedrag. Het duurt 20 tot 30 minuten.
De kosten voor de keuring dient u zelf te betalen. De indicatieve kosten van de keuring bedragen 235,78 euro (exclusief btw). Hier komen de laboratoriumkosten nog bij.
Bij een herkeuring, 2e onderzoek of gecombineerde onderzoeken geldt een onderzoeksduur van 35 tot 45 minuten en een indicatief tarief van 377,23 euro (exclusief BTW).

4. Rapportage maken

We gaan uw rapportage opstellen. Dit doen we op basis van de resultaten van de bloedtest en uw antwoorden op onze vragen.

5. Uitslag

Als tijdens uw gesprek de uitslagen van het laboratorium onderzoek al bekend zijn dan ontvangt u de rapportage ongeveer 3 weken (bij uitzonderlijke drukte kan dit langer zijn) nadat u op gesprek bent geweest. Als de uitslagen van het laboratorium onderzoek pas na uw gesprek bekend zijn, dan ontvangt u de rapportage ongeveer 4 weken (bij uitzonderlijke drukte kan dit langer zijn) na ontvangst van de uitslagen. Indien u geen bezwaar maakt, sturen we de rapportage door naar het CBR voor afhandeling.

Voor uitgebreide informatie klik hier

Bel ons voor een afspraak op 088-6003100.
Vragen? Kijk bij de veelgestelde vragen.

CORONA UPDATE 19-12-2021: KEURINGEN OP LOCATIE GAAN DOOR

Houd 1.5 meter afstand in de wachtkamer, draag een mondkapje, blijf thuis bij gezondheidsklachten