Gezondheidsverklaring bij alcohol en drugs

Uw rijbewijs is voor u van groot belang. Autorijden maakt uw dagelijkse leven een stuk gemakkelijker. We doen er dan ook alles aan om uw keuring voor de Gezondheidsverklaring zorgvuldig en snel uit te voeren. We begrijpen wat er voor u op het spel staat.

De keuring voor de CBR Gezondheidsverklaring verloopt in vijf stappen:

1. Maak een afspraak

U maakt via deze website gemakkelijk zelf een afspraak voor uw keuring, op een moment dat u goed uitkomt.

2. Verplicht bloed en/of urine onderzoek

Een verplicht onderdeel van de keuring is een bloed- of urineonderzoek. Bloed en/of urine wordt na de afspraak met de psychiater op locatie afgenomen. U hoeft niet eerst naar een laboratorium te gaan.

3. Gesprek met medisch intaker en psychiater

U heeft een gesprek met een medisch intaker en een psychiater. We stellen u vragen over uw gezondheid, leefgewoontes en rijgedrag. De totale duur van de gesprekken is 20 tot 30 minuten.

4. Rapportage maken

We gaan uw rapportage opstellen. Dit doen we op basis van de resultaten van het laboratoriumonderzoek en uw antwoorden op onze vragen.

5. Uitslag

U ontvangt de rapportage ongeveer 3 weken (bij uitzonderlijke drukte kan dit langer duren) nadat u op gesprek bij de psychiater bent geweest. Bijzonderheden m.b.t. uw onderzoek en eventueel bloed-of urineonderzoek kunnen de termijn waarbinnen u de rapportage ontvangt beïnvloeden.

Voor uitgebreide informatie klik hier
Vragen? Kijk bij de veelgestelde vragen.