Hoe werkt een rijbewijskeuring?

Hoe werkt een rijbewijskeuring? Een rijbewijskeuring bestaat uit een aantal stappen:

  • Stap 1: Contact opnemen met RijbewijsBelang
  • Stap 2: Verplichte bloedtest
  • Stap 3: Gesprek met psychiater
  • Stap 4: Rapportage maken
  • Stap 5: Uitslag

In de onderstaande tekstgedeeltes vertellen wij u meer over de bovenstaande stappen.

Stap 1

Allereerst neemt u contact met ons op en bespreekt u met ons secretariaat de stappen. Vervolgens kunt u bij het CBR een afspraak met ons maken voor een rijbewijskeuring.

Stap 2

Onderdeel van de keuring is een bloedonderzoek. Een bloedonderzoek moet u verplicht ondergaan. Wanneer het om een drugscontrole gaat, moet uw urine worden onderzocht. Neem contact met ons op en wij vertellen u welk laboratorium binnen korte tijd de uitslag binnen kan hebben. Dit kan tot drie weken schelen!

Stap 3

U komt bij ons langs op kantoor voor een gesprek met één van onze psychiaters. Dit gesprek duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten en gaat over uw gezondheid, leefgewoonten en rijgedrag.

Stap 4

Op basis van de resultaten van het onderzoek wordt er een rapportage opgesteld. Dit doen we aan de hand van de uitslag van het bloedonderzoek (stap 2) en het gesprek dat u met onze psychiater heeft gevoerd (stap 3).

Stap 5

Indien tijdens uw gesprek met de psychiater de uitslagen van het laboratoriumonderzoek al bekend zijn, ontvangt u de rapportage in principe drie weken (bij uitzonderlijke drukte kan dit langer zijn) nadat u bij ons op gesprek bent geweest. Wanneer de uitslagen van het laboratoriumonderzoek tijdens het gesprek met de psychiater nog niet bekend zijn, ontvangt u de rapportage in principe drie weken na ontvangst van de uitslagen. Als u geen bezwaar maakt, wordt uw rapportage voor afhandeling doorgestuurd naar het CBR.

Meer weten over hoe een rijbewijskeuring werkt?

Heeft u nog vragen? Klik hier voor een overzicht van veel voorkomende vragen met antwoorden. Wanneer uw vraag er niet tussen staat, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Dat kan door te bellen naar 088 – 600 31 00 of een e-mail te sturen naar info@rijbewijsbelang.nl. Wij vertellen u graag meer over hoe een rijbewijskeuring werkt!