Vorderingsprocedure bij alcohol en drugs

We begrijpen dat uw rijbewijs voor u van groot belang is. We doen er dan ook alles aan om uw alcohol keuring of drugs keuring zo snel mogelijk uit te voeren. We weten wat er voor u op het spel staat en zorgen dat u vlug duidelijkheid krijgt.

Neem contact op

Voor het maken van een afspraak of voor vragen, belt u met:

088 - 600 31 00

We helpen u graag verder!

De keuring voor de CBR vorderingsprocedure verloopt in vijf stappen:

 • 1. Neem contact op
  U belt ons en we adviseren u over de stappen. Via het CBR kunt u vervolgens een afspraak met ons inplannen
 • 2. Verplichte bloedtest
  Een verplicht onderdeel van de keuring is een bloedtest. In geval van drugs wordt het een urinetest. Bel ons en wij vertellen u welk laboratorium de uitslag het snelst binnen kan hebben. Dit kan tot drie weken schelen! Urine onderzoek vindt plaats op de keuringslocatie (Utrecht uitgezonderd). Hiervoor hoeft u niet apart naar een laboratorium.
 • 3. Gesprek met psycholoog en psychiater
  U komt bij ons op gesprek. We stellen u vragen over uw gezondheid, leefgewoontes en rijgedrag. In totaal duurt uw gesprek 30 tot 45 minuten. De kosten voor de keuring worden door ons direct verrekend met het CBR.
 • 4. Rapportage maken
  We gaan uw rapportage opstellen. Dit doen we op basis van de resultaten van de bloedtest en uw antwoorden op onze vragen.
 • 5. Uitslag
  Als tijdens uw gesprek de uitslagen van het laboratorium onderzoek al bekend zijn dan ontvangt u de rapportage 3-4 weken (bij uitzonderlijke drukte kan dit langer zijn) nadat u op gesprek bent geweest. Als de uitslagen van het laboratorium onderzoek pas na uw gesprek bekend zijn, dan ontvangt u de rapportage 3 weken (bij uitzonderlijke drukte kan dit langer zijn) na ontvangst van de uitslagen. Indien u geen bezwaar maakt, sturen we de rapportage door naar het CBR voor afhandeling.

Voor uitgebreide informatie klik hier

Vragen? Kijk bij de veelgestelde vragen.