Onderzoek i.v.m. onveilig rijgedrag/mededelingenprocedure (voorheen vorderingsprocedure)

Is het CBR een procedure gestart waarin u gekeurd moet worden op alcohol- of drugsgebruik in verband met onveilig rijgedrag? Dan bent u bij RijbewijsBelang aan het juiste adres. Wij doen er alles aan om uw keuring zo snel mogelijk uit te voeren, zodat u gauw weet waar u aan toe bent. Uw rijbewijs is tenslotte van groot belang!

Wat is een onderzoek i.v.m. onveilig rijgedrag?

Een onderzoek i.v.m. onveilig rijgedrag/mededelingenprocedure is een verkeersveiligheidsmaatregel die door het CBR wordt uitgevoerd. Het onderzoek wordt opgelegd door het CBR, wanneer er na een melding het vermoeden bestaat dat een persoon niet langer geschikt is om een motorrijtuig te besturen. Deze melding komt meestal van de politie en gaat vaak om het rijden onder invloed van alcohol of drugs.

Keuring bij RijbewijsBelang

Wanneer u bent doorgestuurd door het CBR voor een alcohol keuring of drugs keuring, doen we er alles aan om deze zo zorgvuldig mogelijk uit te voeren. Ons team bestaat uit ervaren psychiaters die goed op de hoogte zijn van de wetten en regels voor de uitvoering van een alcohol- of drugskeuring voor het CBR. U kunt voor uw keuring terecht in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

  • Keuringen ook in de avonduren en op zaterdag
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Onderzoek i.v.m. onveilig rijgedrag bij alcohol en drugs

Bij RijbewijsBelang zijn we ons ervan bewust dat er voor u veel op het spel staat en begrijpen we dat u uw rijbewijs niet kunt missen.

De keuring voor de verloopt in vijf stappen:

1. Maak een afspraak

U maakt via deze website gemakkelijk zelf een afspraak voor uw keuring, op een moment dat u goed uitkomt.

2. Verplicht bloed en/of urine onderzoek

Een verplicht onderdeel van de keuring is een bloed- of urineonderzoek. Voor bloed en/of urine wordt u na de afspraak met de medisch intaker door een extern laboratorium uitgenodigd. U hoeft niet eerst naar een laboratorium te gaan.

3. Gesprek met medisch intaker en psychiater

U komt bij ons op gesprek. U heeft een gesprek met een medisch intaker en een psychiater. We stellen u vragen over uw gezondheid, leefgewoontes en rijgedrag. De totale duur van de gesprekken is 30 tot 45 minuten. De kosten voor de keuring worden door ons direct verrekend met het CBR.

4. Rapportage maken

We gaan uw rapportage opstellen. Dit doen we op basis van de resultaten van de bloedtest en uw antwoorden op onze vragen.

5. Uitslag

U ontvangt de rapportage ongeveer 4 weken nadat u op gesprek bent geweest (bij uitzonderlijke drukte kan dit langer zijn). Indien u geen bezwaar maakt, sturen we de rapportage door naar het CBR voor afhandeling.

Vragen over het onderzoek i.v.m. onveilig rijgedrag voor het CBR?

Kijk voor meer informatie over de vorderingsprocedure bij onze veelgestelde vragen.