Onderzoek i.v.m. onveilig rijgedrag (voorheen vorderingsprocedure)

Is het CBR een procedure gestart waarin u gekeurd moet worden op alcohol- of drugsgebruik in verband met onveilig rijgedrag? Dan bent u bij RijbewijsBelang aan het juiste adres. Wij doen er alles aan om uw keuring zo snel mogelijk uit te voeren, zodat u gauw weet waar u aan toe bent. Uw rijbewijs is tenslotte van groot belang!

Wat is een onderzoek i.v.m. onveilig rijgedrag?

Een onderzoek i.v.m. onveilig rijgedrag is een verkeersveiligheidsmaatregel die door het CBR wordt uitgevoerd. Het onderzoek wordt opgelegd door het CBR, wanneer er na een melding het vermoeden bestaat dat een persoon niet langer geschikt is om een motorrijtuig te besturen. Deze melding komt meestal van de politie en gaat vaak om het rijden onder invloed van alcohol of drugs.

Keuring bij RijbewijsBelang

Wanneer u bent doorgestuurd door het CBR voor een alcohol keuring of drugs keuring, doen we er alles aan om deze zo zorgvuldig mogelijk uit te voeren. Ons team bestaat uit ervaren psychiaters die goed op de hoogte zijn van de wetten en regels voor de uitvoering van een alcohol- of drugskeuring voor het CBR. U kunt voor uw keuring terecht in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

  • Geen wachttijden
  • Afspraak binnen een week
  • Keuringen ook in de avonduren en op zaterdag
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Onderzoek i.v.m. onveilig rijgedrag bij alcohol en drugs

Bij RijbewijsBelang zijn we ons ervan bewust dat er voor u veel op het spel staat en begrijpen we dat u uw rijbewijs niet kunt missen.

De keuring voor de verloopt in vijf stappen:

1. Neem contact op

U belt ons en we adviseren u over de stappen. Via het CBR kunt u vervolgens een afspraak met ons inplannen

2. Verplichte bloedtest

Een verplicht onderdeel van de keuring is een bloedtest. In geval van drugs wordt het een urinetest. Bel ons en wij vertellen u welk laboratorium de uitslag het snelst binnen kan hebben. Dit kan tot drie weken schelen!

3. Gesprek met psycholoog en psychiater

U komt bij ons op gesprek. We stellen u vragen over uw gezondheid, leefgewoontes en rijgedrag. Het duurt 30 tot 45 minuten. De kosten voor de keuring worden door ons direct verrekend met het CBR.

4. Rapportage maken

We gaan uw rapportage opstellen. Dit doen we op basis van de resultaten van de bloedtest en uw antwoorden op onze vragen.

5. Uitslag

U ontvangt de rapportage twee weken nadat u op gesprek bent geweest. Indien u geen bezwaar maakt, sturen we de rapportage door naar het CBR voor afhandeling.

Vragen over het onderzoek i.v.m. onveilig rijgedrag voor het CBR?

Kijk voor meer informatie over de vorderingsprocedure bij onze veelgestelde vragen.

Heeft u andere vragen of wilt u een onderzoek i.v.m. onveilig rijgedrag aanvragen? Neem dan contact op met 088-6003100. Onze medewerkers beantwoorden graag al uw vragen.

LET OP: BELANGRIJKE MEDEDELING M.B.T. CORONAVIRUS

Onze keuringen gaan door. Wij verzoeken u dringend om op onze keuringslocaties de hygiënemaatregelen in acht te nemen.