Onderzoek i.v.m. onveilig rijgedrag – alcohol en drugs

(keuring in verband met onveilig rijgedrag, voorheen vorderingsprocedure)

We begrijpen dat uw rijbewijs voor u van groot belang is. We doen er dan ook alles aan om uw alcohol keuring of drugs keuring zo snel mogelijk uit te voeren. We weten wat er voor u op het spel staat en zorgen dat u vlug duidelijkheid krijgt.

Het onderzoek i.v.m. onveilig rijgedrag voor het CBR verloopt in vijf stappen:

1. Neem contact op

U belt ons en we adviseren u over de stappen. Via het CBR kunt u vervolgens een afspraak met ons inplannen

2. Verplichte bloedtest

Een verplicht onderdeel van de keuring is een bloedtest. In geval van drugs wordt het een urinetest. Bel ons en wij vertellen u welk laboratorium de uitslag het snelst binnen kan hebben. Dit kan tot drie weken schelen! Urine onderzoek vindt plaats op de keuringslocatie (Utrecht uitgezonderd). Hiervoor hoeft u niet apart naar een laboratorium.

3. Gesprek met psycholoog en psychiater

U komt bij ons op gesprek. We stellen u vragen over uw gezondheid, leefgewoontes en rijgedrag. In totaal duurt uw gesprek 30 tot 45 minuten. De kosten voor de keuring worden door ons direct verrekend met het CBR.

4. Rapportage maken

We gaan uw rapportage opstellen. Dit doen we op basis van de resultaten van de bloedtest en uw antwoorden op onze vragen.

5. Uitslag

Als tijdens uw gesprek de uitslagen van het laboratorium onderzoek al bekend zijn dan ontvangt u de rapportage 3-4 weken (bij uitzonderlijke drukte kan dit langer zijn) nadat u op gesprek bent geweest. Als de uitslagen van het laboratorium onderzoek pas na uw gesprek bekend zijn, dan ontvangt u de rapportage 3 weken (bij uitzonderlijke drukte kan dit langer zijn) na ontvangst van de uitslagen. Indien u geen bezwaar maakt, sturen we de rapportage door naar het CBR voor afhandeling.

Voor uitgebreide informatie klik hier

Vragen? Kijk bij de veelgestelde vragen.

LET OP: BELANGRIJKE MEDEDELING M.B.T. CORONAVIRUS

Onze keuringen gaan door. Wij verzoeken u dringend om op onze keuringslocaties de hygiënemaatregelen in acht te nemen.