Onderzoek i.v.m. onveilig rijgedrag/mededelingenprocedure (voorheen vorderingsprocedure)

Is het CBR een procedure gestart waarin u gekeurd moet worden op alcohol- of drugsgebruik in verband met onveilig rijgedrag? Dan bent u bij RijbewijsBelang aan het juiste adres. Wij doen er alles aan om uw keuring zo snel mogelijk uit te voeren, zodat u gauw weet waar u aan toe bent. Uw rijbewijs is tenslotte van groot belang!

Wat is een onderzoek i.v.m. onveilig rijgedrag?

Een onderzoek i.v.m. onveilig rijgedrag/mededelingenprocedure is een verkeersveiligheidsmaatregel die door het CBR wordt uitgevoerd. Het onderzoek wordt opgelegd door het CBR, wanneer er na een melding het vermoeden bestaat dat een persoon niet langer geschikt is om een motorrijtuig te besturen. Deze melding komt meestal van de politie en gaat vaak om het rijden onder invloed van alcohol of drugs.

Keuring bij RijbewijsBelang

Wanneer u bent doorgestuurd door het CBR voor een alcohol keuring of drugs keuring, doen we er alles aan om deze zo zorgvuldig mogelijk uit te voeren. Ons team bestaat uit ervaren psychiaters die goed op de hoogte zijn van de wetten en regels voor de uitvoering van een alcohol- of drugskeuring voor het CBR. U kunt voor uw keuring terecht in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

  • Keuringen ook in de avonduren en op zaterdag
  • Goed bereikbaar met het openbaar vervoer

Onderzoek i.v.m. onveilig rijgedrag bij alcohol en drugs

Bij RijbewijsBelang zijn we ons ervan bewust dat er voor u veel op het spel staat en begrijpen we dat u uw rijbewijs niet kunt missen.

De keuring voor de verloopt in vijf stappen:

1. Maak een afspraak
U maakt via deze website gemakkelijk zelf een afspraak voor uw keuring, op een moment dat u goed uitkomt.
2. Verplicht bloed en/of urine onderzoek
Een verplicht onderdeel van de keuring is een bloed- of urineonderzoek. Voor bloed en/of urine wordt u na de afspraak met de medisch intaker door een extern laboratorium uitgenodigd. U hoeft niet eerst naar een laboratorium te gaan.
3. Gesprek met medisch intaker en psychiater
U komt bij ons op gesprek. U heeft een gesprek met een medisch intaker en een psychiater. We stellen u vragen over uw gezondheid, leefgewoontes en rijgedrag. De totale duur van de gesprekken is 30 tot 45 minuten. De kosten voor de keuring worden door ons direct verrekend met het CBR.
4. Rapportage maken
We gaan uw rapportage opstellen. Dit doen we op basis van de resultaten van de bloedtest en uw antwoorden op onze vragen.

5. Uitslag
U ontvangt de rapportage ongeveer 4 weken nadat u op gesprek bent geweest (bij uitzonderlijke drukte kan dit langer zijn). Indien u geen bezwaar maakt, sturen we de rapportage door naar het CBR voor afhandeling.

Vragen? Kijk bij de veelgestelde vragen.

Rijbewijskeuring CBR - Rijbewijsbelang

U wilt uw rijbewijs halen of verlengen en moet gekeurd worden?

Er kan twijfel bestaan of u veilig kunt rijden vanwege uw medische situatie. In dat geval is een onderzoek naar uw rijgeschiktheid noodzakelijk. Zodat u alleen de weg op gaat als dit veilig is voor uzelf of uw medeweggebruikers. Uw rijbewijs is voor u van groot belang. Autorijden maakt uw dagelijkse leven een stuk gemakkelijker. We doen er dan ook alles aan om uw keuring voor de Gezondheidsverklaring zorgvuldig en snel uit te voeren. We begrijpen wat er voor u op het spel staat.

De keuring voor de CBR Gezondheidsverklaring verloopt in vijf stappen:

  1. Maak een afspraak online
    U maakt via deze website gemakkelijk zelf een afspraak voor uw keuring, op een moment dat u goed uitkomt.
  2. Verplicht bloed en/of urine onderzoek
    Een verplicht onderdeel van de keuring is een bloed- of urineonderzoek. Voor bloed en/of urine wordt u na de afspraak met de medisch intaker door een extern laboratorium uitgenodigd. U moet binnen 5 werkdagen na de afspraak met de medisch intaker naar het laboratorium gaan voor bloed-of urine onderzoek.
  3. Gesprek met medisch intaker en psychiater
    U heeft een gesprek met een medisch intaker en een psychiater. We stellen u vragen over uw gezondheid, leefgewoontes en rijgedrag. De totale duur van de gesprekken is 20 tot 30 minuten.
  4. Rapportage maken
    We gaan uw rapportage opstellen. Dit doen we op basis van de resultaten van het laboratoriumonderzoek en uw antwoorden op onze vragen.
  5. Uitslag
    U ontvangt de rapportage ongeveer 3 weken (bij uitzonderlijke drukte kan dit langer duren) nadat u op gesprek bij de psychiater bent geweest. Bijzonderheden m.b.t. uw onderzoek en eventueel bloed-of urineonderzoek kunnen de termijn waarbinnen u de rapportage ontvangt beïnvloeden.

Hoe werkt het?

1
Kies een gewenste datum en een locatie bij u in de buurt.
2
Onderzoek duurt gemiddeld 20 min.
3
Na toestemming sturen wij het rapport voor u naar het CBR.
4
U betaalt pas achteraf.
Afspraak maken