Tarieven

Wat betaalt u voor uw rijbewijskeuring?

Keuring in het kader van de mededelingenprocedure

  • Het onderzoek in verband met onveilig rijgedrag (mededelingenprocedure, voorheen vorderingsprocedure) wordt door ons direct verrekend met het CBR conform de door de NZA gestelde tarieven.

Keuring in het kader van de gezondheidsverklaring – keuringen alcohol & drugs, ex BTW

  • De keuring voor de Gezondheidsverklaring dient u zelf te betalen. De kosten zijn naar verwachting 253,94 euro exclusief BTW, afhankelijk van de exacte duur van uw onderzoek, plus de laboratoriumkosten voor bloed en/of urine onderzoek.
  • U betaalt pas voor de keuring wanneer de rapportage gereed is. Nadat u de factuur heeft betaald kunt u de rapportage downloaden.
  • De kosten voor het laboratorium onderzoek betaalt u bij het inplannen van de afspraak voor uw laboratoriumbezoek. Voor informatie over de tarieven voor laboratoriumonderzoek: klik hier
  • Voor meer informatie over de opbouw van de Gezondheidsverklaringsfactuur wijzen wij u graag op de informatie van de NZa: https://puc.overheid.nl/nza/doc/PUC_753178_22/1/

Met betrekking tot het annuleren, verzetten of niet verschijnen bij afspraken geldt:

  • Binnen 2 werkdagen (tussen 09:00 en 17:30 uur) na het maken van de afspraak kunt u de afspraak kosteloos verzetten. Daarna wordt er per verzette afspraak 19.50 euro (excl. BTW) administratiekosten in rekening gebracht.
  • Informeert u ons korter dan 2 werkdagen (tussen 09:00 en 17:30 uur) voor de afspraak met de medisch intaker om af te zeggen of te verzetten? Dan betaalt u €53,80 euro exclusief BTW (no-show kosten). U betaalt dat ook als u de telefoon niet opneemt binnen de afgesproken tijd van uw medische intake.  
  • Informeert u ons korter dan 2 werkdagen (tussen 09:00 en 17:30 uur) voor de afspraak met de psychiater om af te zeggen of te verzetten? Dan betaalt u €106,70 euro inclusief BTW (no-show kosten). U betaalt dat ook als u te laat op de afspraak komt. Of als u niet op de afspraak komt. 
  • Annuleert u de afspraak bij de psychiater en heeft u de afspraak bij de medisch intaker wel al gehad, dan dient u de kosten voor de medische intake te betalen. De kosten hiervoor zijn € 53,80 euro exclusief BTW.

Let op: feestdagen, zaterdag- en zondagen tellen niet als werkdagen.

Sinds 1 april 2022 geldt dat bij onderzoek naar drugsgebruik alleen laboratoriumonderzoek wordt gedaan naar de specifieke stoffen die door het CBR aan Rijbewijsbelang zijn doorgegeven. Bij cannabisgebruik wordt vanaf 1 april 2022 een THC-COOH bepaling uit bloed gedaan, overige bepalingen m.b.t. drugsgebruik worden uit urine gedaan. Indien het CBR aan Rijbewijsbelang geen specifieke stoffen doorgeeft wordt onderzoek op alle onderstaande stoffen gedaan.

Hoe werkt het?

1
Kies een gewenste datum en een locatie bij u in de buurt.
2
Onderzoek duurt gemiddeld 20 min.
3
Na toestemming sturen wij het rapport voor u naar het CBR.
4
U betaalt pas achteraf.
Afspraak maken