Alcohol keuring CBR

Bent u onder invloed van alcohol aangehouden en heeft het CBR u een alcohol keuring opgelegd? RijbewijsBelang helpt u graag direct en zorgvuldig verder.

Wanneer moet u een alcohol keuring van het CBR ondergaan?

Het CBR start een vorderingsprocedure als zij een melding ontvangen van de politie. Zo’n melding ontvangt het CBR niet zomaar. Dit gebeurt alleen wanneer u wordt aangehouden met meer dan 1.8 promille (bij beginnende bestuurders 1.3 promille) alcohol in het bloed of in de laatste vijf jaar meerdere keren bent aangehouden onder invloed van alcohol.

Wat houdt een alcohol keuring CBR in?

Het doel van een alcohol keuring van het CBR is om vast te stellen of u nog wel rijgeschikt bent. Het onderzoek is verplicht om uw rijbewijs te kunnen houden en bestaat uit een gesprek met een psychiater en een bloedonderzoek.

Een alcohol keuring bij RijbewijsBelang

Bij RijbewijsBelang doen we er alles aan om uw alcohol keuring zo snel en zorgvuldig mogelijk uit te voeren. Daarom keuren wij ook in de avonduren en op zaterdag, zodat u altijd binnen één week een afspraak heeft en gauw weet waar u aan toe bent. Daarnaast bestaat ons team enkel uit ervaren psychiaters, welke goed op de hoogte zijn van de actuele wetten en regels rondom een alcohol keuring voor het CBR.

Procedure alcohol keuring

De alcohol keuring voor de CBR vorderingsprocedure verloopt in de volgende vijf stappen:

1. Neem contact op

U belt ons en we adviseren u over de stappen. Via het CBR kunt u vervolgens een afspraak met ons inplannen

2. Verplichte bloedtest

Een verplicht onderdeel van de keuring is een bloedtest. In geval van drugs wordt het een urinetest. Bel ons en wij vertellen u welk laboratorium de uitslag het snelst binnen kan hebben. Dit kan tot drie weken schelen!

3. Gesprek met psycholoog en psychiater

U komt bij ons op gesprek. We stellen u vragen over uw gezondheid, leefgewoontes en rijgedrag. Het duurt 30 tot 45 minuten. De kosten voor de keuring worden door ons direct verrekend met het CBR.

4. Rapportage maken

We gaan uw rapportage opstellen. Dit doen we op basis van de resultaten van de bloedtest en uw antwoorden op onze vragen.

5. Uitslag

U ontvangt de rapportage twee weken nadat u op gesprek bent geweest. Indien u geen bezwaar maakt, sturen we de rapportage door naar het CBR voor afhandeling.

Contact RijbewijsBelang

Heeft u vragen over de alcohol keuring van het CBR of over de procedure van RijbewijsBelang? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u een alcohol keuring aanvragen? Bel ons dan op 088 – 600 31 00 voor meer informatie of een afspraak. U kunt terecht bij een van onze locaties in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht of Zwolle. Onze snelle en persoonlijke alcohol keuring helpt u verder!