Onderzoek i.v.m. onveilig rijgedrag alcohol (voorheen mededeling)

Bent u onder invloed van alcohol aangehouden en heeft u een alcohol keuring van het CBR opgelegd gekregen? RijbewijsBelang helpt u graag direct en zorgvuldig verder.

Wanneer moet u een alcohol keuring van het CBR ondergaan?

Het CBR start een mededelingenprocedure als zij een melding ontvangen van de politie. Zo’n melding ontvangt het CBR niet zomaar. Dit gebeurt alleen wanneer u wordt aangehouden met meer dan 1.8 promille (bij beginnende bestuurders 1.3 promille) alcohol in het bloed of in de laatste vijf jaar meerdere keren bent aangehouden onder invloed van alcohol.

Wat houdt een alcohol keuring CBR in?

Het doel van een alcohol keuring van het CBR is om vast te stellen of u nog wel rijgeschikt bent. Het onderzoek is verplicht om uw rijbewijs te kunnen houden en bestaat uit een gesprek met een psychiater en een bloedonderzoek.

Een alcohol keuring bij RijbewijsBelang

Bij RijbewijsBelang doen we er alles aan om uw alcohol keuring zo snel en zorgvuldig mogelijk uit te voeren. Daarom keuren wij ook in de avonduren en op zaterdag, zodat u altijd binnen één week een afspraak heeft en gauw weet waar u aan toe bent. Daarnaast bestaat ons team enkel uit ervaren psychiaters, welke goed op de hoogte zijn van de actuele wetten en regels rondom een alcohol keuring voor het CBR.

Procedure alcohol keuring

De alcohol keuring voor de CBR mededelingenprocedure verloopt in de volgende vijf stappen:
1. Maak een afspraak
U maakt via deze website gemakkelijk zelf een afspraak voor uw keuring, op een moment dat u goed uitkomt.
2. Verplichte bloedtest
Een verplicht onderdeel van de keuring is een bloedonderzoek. Voor bloed en/of urine wordt u na de afspraak met de medisch intaker door een extern laboratorium uitgenodigd. U hoeft niet eerst naar een laboratorium te gaan.
3. Gesprek met medisch intaker en psychiater
U heeft een gesprek met een medisch intaker en een psychiater. We stellen u vragen over uw gezondheid, leefgewoontes en rijgedrag. De totale duur van de gesprekken is 30 tot 45 minuten. De kosten voor de keuring worden door ons direct verrekend met het CBR.
4. Rapportage maken
We gaan uw rapportage opstellen. Dit doen we op basis van de resultaten van de bloedtest en uw antwoorden op onze vragen.
5. Uitslag
U ontvangt de rapportage ongeveer 4-5 weken nadat u op gesprek bent geweest. Indien u geen bezwaar maakt, sturen we de rapportage door naar het CBR voor afhandeling.

Vragen? Kijk bij de veelgestelde vragen.
Rijbewijskeuring CBR - Rijbewijsbelang

U wilt uw rijbewijs halen of verlengen en moet gekeurd worden?

Er kan twijfel bestaan of u veilig kunt rijden vanwege uw medische situatie. In dat geval is een onderzoek naar uw rijgeschiktheid noodzakelijk. Zodat u alleen de weg op gaat als dit veilig is voor uzelf of uw medeweggebruikers. Uw rijbewijs is voor u van groot belang. Autorijden maakt uw dagelijkse leven een stuk gemakkelijker. We doen er dan ook alles aan om uw keuring voor de Gezondheidsverklaring zorgvuldig en snel uit te voeren. We begrijpen wat er voor u op het spel staat.

De keuring voor de CBR Gezondheidsverklaring verloopt in vijf stappen:

 1. Maak een afspraak online
  U maakt via deze website gemakkelijk zelf een afspraak voor uw keuring, op een moment dat u goed uitkomt.
 2. Verplicht bloed en/of urine onderzoek
  Een verplicht onderdeel van de keuring is een bloed- of urineonderzoek. Voor bloed en/of urine wordt u na de afspraak met de medisch intaker door een extern laboratorium uitgenodigd. U moet binnen 5 werkdagen na de afspraak met de medisch intaker naar het laboratorium gaan voor bloed-of urine onderzoek.
 3. Gesprek met medisch intaker en psychiater
  U heeft een gesprek met een medisch intaker en een psychiater. We stellen u vragen over uw gezondheid, leefgewoontes en rijgedrag. De totale duur van de gesprekken is 20 tot 30 minuten.
 4. Rapportage maken
  We gaan uw rapportage opstellen. Dit doen we op basis van de resultaten van het laboratoriumonderzoek en uw antwoorden op onze vragen.
 5. Uitslag
  U ontvangt de rapportage ongeveer 3 weken (bij uitzonderlijke drukte kan dit langer duren) nadat u op gesprek bij de psychiater bent geweest. Bijzonderheden m.b.t. uw onderzoek en eventueel bloed-of urineonderzoek kunnen de termijn waarbinnen u de rapportage ontvangt beïnvloeden.

Hoe werkt het?

1
Kies een gewenste datum en een locatie bij u in de buurt.
2
Onderzoek duurt gemiddeld 20 min.
3
Na toestemming sturen wij het rapport voor u naar het CBR.
4
U betaalt pas achteraf.
Afspraak maken