Alcohol keuring CBR (mededeling)

Bent u onder invloed van alcohol aangehouden en heeft het CBR u een alcohol keuring opgelegd? RijbewijsBelang helpt u graag direct en zorgvuldig verder.

Wanneer moet u een alcohol keuring van het CBR ondergaan?

Het CBR start een mededelingenprocedure als zij een melding ontvangen van de politie. Zo’n melding ontvangt het CBR niet zomaar. Dit gebeurt alleen wanneer u wordt aangehouden met meer dan 1.8 promille (bij beginnende bestuurders 1.3 promille) alcohol in het bloed of in de laatste vijf jaar meerdere keren bent aangehouden onder invloed van alcohol.

Wat houdt een alcohol keuring CBR in?

Het doel van een alcohol keuring van het CBR is om vast te stellen of u nog wel rijgeschikt bent. Het onderzoek is verplicht om uw rijbewijs te kunnen houden en bestaat uit een gesprek met een psychiater en een bloedonderzoek.

Een alcohol keuring bij RijbewijsBelang

Bij RijbewijsBelang doen we er alles aan om uw alcohol keuring zo snel en zorgvuldig mogelijk uit te voeren. Daarom keuren wij ook in de avonduren en op zaterdag, zodat u altijd binnen één week een afspraak heeft en gauw weet waar u aan toe bent. Daarnaast bestaat ons team enkel uit ervaren psychiaters, welke goed op de hoogte zijn van de actuele wetten en regels rondom een alcohol keuring voor het CBR.

Procedure alcohol keuring

De alcohol keuring voor de CBR mededelingenprocedure verloopt in de volgende vijf stappen:

1. Maak een afspraak

U maakt via deze website gemakkelijk zelf een afspraak voor uw keuring, op een moment dat u goed uitkomt.

2. Verplichte bloedtest

Een verplicht onderdeel van de keuring is een bloedonderzoek. Bloed wordt na de afspraak met de psychiater op locatie afgenomen. U hoeft niet eerst naar een laboratorium te gaan.

3. Gesprek met medisch intaker en psychiater

U heeft een gesprek met een medisch intaker en een psychiater. We stellen u vragen over uw gezondheid, leefgewoontes en rijgedrag. De totale duur van de gesprekken is 30 tot 45 minuten. De kosten voor de keuring worden door ons direct verrekend met het CBR.

4. Rapportage maken

We gaan uw rapportage opstellen. Dit doen we op basis van de resultaten van de bloedtest en uw antwoorden op onze vragen.

5. Uitslag

U ontvangt de rapportage ongeveer 4-5 weken nadat u op gesprek bent geweest. Indien u geen bezwaar maakt, sturen we de rapportage door naar het CBR voor afhandeling.

Contact RijbewijsBelang

Heeft u vragen over de alcohol keuring van het CBR of over de procedure van RijbewijsBelang? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u een alcohol keuring aanvragen? Stuur dan een bericht naar info@rijbewijsbelang.nl