CBR onderzoek alcohol

Bent u aangehouden met een te hoog alcoholgehalte en moet u het CBR onderzoek alcohol ondergaan? Dan betekent dit dat het CBR twijfelt aan uw rijgeschiktheid. Want wanneer u onder invloed van alcohol aan het verkeer deelneemt, brengt u de verkeersveiligheid in gevaar. Om die reden wordt u een CBR onderzoek alcohol opgelegd.

Wanneer moet u precies het CBR onderzoek alcohol ondergaan?

Het CBR legt u een alcohol onderzoek op wanneer u:

  • Als beginnend bestuurder bent aangehouden met een alcoholgehalte van 570 µg/l (1,3 ‰) of meer.
  • Als ervaren bestuurder bent aangehouden met een alcoholgehalte van 785 µg/l (1,8‰) of meer.
  • Als beginnend bestuurder, in de laatste 5 jaar minstens 3 keer bent aangehouden met alcohol op, waarvan minstens 1 keer met een gehalte van 88 µg/l (0,2‰) of meer. Of waarbij u minstens 1 x heeft geweigerd mee te werken aan een alcoholcontrole.
  • Als ervaren bestuurder, in de laatste 5 jaar minstens 3 keer bent aangehouden met alcohol op, waarvan minstens 1 keer met een gehalte boven 220 µg/l (0,5‰). Of waarbij u minstens 1 keer heeft geweigerd mee te werken aan een alcoholcontrole.

Waar kunt u het CBR onderzoek alcohol laten uitvoeren?

Het CBR onderzoek alcohol gebeurt altijd door een onafhankelijke psychiater naar keuze. RijbewijsBelang helpt u hier graag mee verder. Wij doen er alles aan om uw alcohol keuring zo zorgvuldig mogelijk uit te voeren. Ons team bestaat uit ervaren psychiaters die werken vanuit diverse locaties in Nederland. Wij zijn goed op de hoogte van de actuele wetten en regels rondom het CBR onderzoek alcohol. Daarnaast doen we er alles aan om uw keuring snel uit te voeren. Dat betekent dat u ook in de avonduren en op zaterdag bij ons terecht kunt.

Hoe werkt het CBR onderzoek alcohol?

1. Maak online een afspraak

Maak via deze website makkelijk zelf een afspraak voor uw keuring.

2. Verplicht bloed en/of urine onderzoek

Een verplicht onderdeel van de keuring is een bloed- of urineonderzoek. Voor bloed en/of urine wordt u na de afspraak met de medisch intaker door een extern laboratorium uitgenodigd. U hoeft niet eerst naar een laboratorium te gaan.

3. Gesprek met medisch intaker en psychiater

U heeft een gesprek met een medisch intaker en een psychiater. We stellen u vragen over uw gezondheid, leefgewoontes en rijgedrag. De totale duur van de gesprekken is 35 tot 45 minuten.

4. Rapportage maken

Op basis van de resultaten van de bloedtest en uw antwoorden op onze vragen, stellen we de rapportage op.

5. Uitslag van RijbewijsBelang en het CBR

Na ongeveer 4 weken nadat u bij ons op gesprek bent geweest, ontvangt u de rapportage. Indien u geen bezwaar maakt, sturen wij de rapportage door naar het CBR. Nadat het CBR de rapportage heeft ontvangen, krijgt u binnen vier weken uw voorlopige uitslag.

Contact RijbewijsBelang

Heeft u nog vragen over het CBR onderzoek alcohol of wilt u meer informatie over RijbewijsBelang? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen.