CBR Gezondheidsverklaring

Om te mogen autorijden heeft u altijd een CBR Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen Verklaring of EV) nodig. Soms kan het zijn dat het CBR u een aanvullende medische keuring oplegt. Moet u een onderzoek naar uw alcohol- of drugsgebruik ondergaan? RijbewijsBelang begrijpt dat u uw rijbewijs snel nodig heeft. Om u zo spoedig mogelijk op weg te helpen, doen wij er alles aan om uw keuring voor de CBR Gezondheidsverklaring z.s.m. en zorgvuldig uit te voeren.

Wat is een CBR Gezondheidsverklaring?

Het betreft een formulier met vragen over uw gezondheid. Wanneer het CBR twijfelt of u rijgeschikt bent, legt het CBR u een keuring voor de Gezondheidsverklaring op. Op basis van dit onderzoek wordt uw rijgeschiktheid beoordeeld.

De voordelen van RijbewijsBelang

Als het CBR heeft besloten dat u gekeurd moet worden voor bijvoorbeeld uw Gezondheidsverklaring bij alcohol of drugs, kunt u zelf bepalen welke arts u bezoekt. Bij RijbewijsBelang werken ervaren artsen en wij hebben keuringslocaties in verschillende plaatsen in Nederland. Klik hier om onze locaties te bekijken. RijbewijsBelang maakt het u graag zo makkelijk mogelijk. Naast het snel en zorgvuldig uitvoeren van uw keuring voor de CBR Gezondheidsverklaring, bieden wij:

● Geen wachttijd
● Binnen 7 dagen een afspraak (afhankelijk van de keuringslocatie)
● Mogelijkheid tot keuringen in de avonduren of op zaterdag
● Alle keuringslocaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer
● Bloed-en urine onderzoek via Rijbewijsbelang, u hoeft niet van te voren naar een laboratorium

Hoe gaat de keuring in zijn werk?

De keuring voor de Gezondheidsverklaring van het CBR bestaat uit vijf stappen:

1. Maak een afspraak
U maakt via deze website gemakkelijk zelf een afspraak voor uw keuring, op een moment dat u goed uitkomt.

2. Verplicht bloed en/of urine onderzoek
Een verplicht onderdeel van de keuring is een bloed- of urineonderzoek. Bloed en/of urine onderzoek verloopt via Rijbewijsbelang.

3. Gesprek met medisch intaker en psychiater
U heeft een gesprek met een medisch intaker en een psychiater. We bespreken uw gezondheid, leefgewoontes en rijgedrag. De totale duur van de gesprekken is 20 tot 30 minuten.

4. Rapportage maken
Op basis van de resultaten van het bloed- en/of urineonderzoek en het gesprek met de medisch intaker en psychiater stellen wij een rapportage op.

5. Uitslag
U ontvangt de rapportage ongeveer 3 weken (bij uitzonderlijke drukte kan dit langer duren) nadat u op gesprek bij de psychiater bent geweest. Bijzonderheden m.b.t. uw onderzoek en eventueel bloed-of urineonderzoek kunnen de termijn waarbinnen u de rapportage ontvangt beïnvloeden.Wanneer u geen bezwaar maakt, sturen we de rapportage door naar het CBR. De CBR zal uw keuring voor de Gezondheidsverklaring verder afhandelen. De kosten van de keuring voor de Gezondheidsverklaring van het CBR zijn voor uw eigen rekening.

Meer weten of afspraken maken?

Heeft u vragen over de keuring voor de CBR Gezondheidsverklaring? Voor meer informatie kunt u de pagina veelgestelde vragen bekijken of contact met ons opnemen via info@rijbewijsbelang.nl. Ook kunt u direct online een afspraak maken!

Rijbewijskeuring CBR - Rijbewijsbelang

U wilt uw rijbewijs halen of verlengen en moet gekeurd worden?

Er kan twijfel bestaan of u veilig kunt rijden vanwege uw medische situatie. In dat geval is een onderzoek naar uw rijgeschiktheid noodzakelijk. Zodat u alleen de weg op gaat als dit veilig is voor uzelf of uw medeweggebruikers. Uw rijbewijs is voor u van groot belang. Autorijden maakt uw dagelijkse leven een stuk gemakkelijker. We doen er dan ook alles aan om uw keuring voor de Gezondheidsverklaring zorgvuldig en snel uit te voeren. We begrijpen wat er voor u op het spel staat.

De keuring voor de CBR Gezondheidsverklaring verloopt in vijf stappen:

 1. Maak een afspraak online
  U maakt via deze website gemakkelijk zelf een afspraak voor uw keuring, op een moment dat u goed uitkomt.
 2. Verplicht bloed en/of urine onderzoek
  Een verplicht onderdeel van de keuring is een bloed- of urineonderzoek. Voor bloed en/of urine wordt u na de afspraak met de medisch intaker door een extern laboratorium uitgenodigd. U moet binnen 5 werkdagen na de afspraak met de medisch intaker naar het laboratorium gaan voor bloed-of urine onderzoek.
 3. Gesprek met medisch intaker en psychiater
  U heeft een gesprek met een medisch intaker en een psychiater. We stellen u vragen over uw gezondheid, leefgewoontes en rijgedrag. De totale duur van de gesprekken is 20 tot 30 minuten.
 4. Rapportage maken
  We gaan uw rapportage opstellen. Dit doen we op basis van de resultaten van het laboratoriumonderzoek en uw antwoorden op onze vragen.
 5. Uitslag
  U ontvangt de rapportage ongeveer 3 weken (bij uitzonderlijke drukte kan dit langer duren) nadat u op gesprek bij de psychiater bent geweest. Bijzonderheden m.b.t. uw onderzoek en eventueel bloed-of urineonderzoek kunnen de termijn waarbinnen u de rapportage ontvangt beïnvloeden.

Hoe werkt het?

1
Kies een gewenste datum en een locatie bij u in de buurt.
2
Onderzoek duurt gemiddeld 20 min.
3
Na toestemming sturen wij het rapport voor u naar het CBR.
4
U betaalt pas achteraf.
Afspraak maken